tisdag 3 december 2019

Mörker och nerkyld.

Strosade med Anna-Karin ner på stan. Kl 13 möttes vi och strax började det skymma. Anna-Karin kollade in nya glasögon och jag köpte en lite plastgran som spretar glest på Åhlens. Det var nästan mörkt när vi satte oss på Rost. Vi tog varsin Cortado. Cartado. Vet inte riktigt vad den heter, men Anna-Karin var en gång barista och förklarade att det är en med hälften espresso och hälften mjölk.

Vi drack vår hälften kaffe hälften mjölk. Vi började gå hemåt. Luften blev fuktigare och fuktigare. När jag kände på min jacka var den full av blöta droppar. Vi blev stående ute, vid vägen som skiljer våra områden åt. Vi hade fortfarande saker att berätta för varann. Bussar kom och gick. Vi visste inte vad klockan var, utan att tänka efter hade vi gissat på ca kl 19. Men mörkret lurar en varje år. Klockan var strax före fyra. Vid 16:30 skildes vi åt.

Jag hade blivit kall. Trött efter att ha vaknat ca kl 5 efter endast fyra timmars sömn. Tar det omogna beslutet att äta lite av godiset jag till min förvåning inte åt igår. Bestämmer att det ska stilla hungern nog och sen ta en tupplur. Har ingen plan alls på en powernap. Min plan är att somna och sen ta det därifrån.

Kryper in under två täcken. Klädd i mjukisar. Katterna lägger sig tätt på där under täckena och där ligger vi i två timmar. Först för trött att flytta datorn som ligger och liksom kyler ner min axel. Som att dess kalla yta och mitt nerkylda skelett får köttet emellan att isa sig.

Efter två timmar vaknar jag. Äter resten av godiset. Lyssnar på Chers Dark Lady på repeat. Blir lite illamående. Ännu frusen. Jag som aldrig brukar frysa. Inte så här. Kokar potatis. Ska göra mos. Har äntligen börjat ta moset på allvar och har mjölig potatis, förut tog jag vilken potatis som helst. Skillnaden är nästan enorm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar