tisdag 24 december 2019

Inför Julafton.

Det är natten mot julafton. Imorgon åker jag till min bror. Då tar jag buss nr 1, den går från ca 300 m från mig, till ca 100 m från min brors dörr.  Bussresan tar nog 35 minuter.

Jag har fixat ost och frukt till julbordet. Jag tyckte även att osten krävde bröd, kex, marmelad och honung. Även det har jag fixat. Min kyl är full av all ost och frukt. Där finns Clementiner, Dadlar, blodapelsin, nån slags melon, vindruvor. Där finns ostar jag inte kan namnet på, utom manchegon. Köpte ingen julost, fast den är så vacker i sitt röda lack.

De två brorsbarnens julklappar, samt den vi köper för ca 50 kr till julklappspelet, har fyllt en plastkasse som står lutad mot dörren i hallen. Jag kommer även behöva täckbyxor om vi ska åka pulka, samt något att sova i, ansiktskräm, tandborste, kläder att vara slapp och slö i på juldagen. Tyvärr hittar jag inte min weekendbag. Resväska känns för mastigt. Det blir nog en ryggsäck och plastkassar.

Är lite stressad över att glömma något. Iaf av maten. Eller påsen med julklappar.

Mina systrar är redan hos min bror.

Jag försöker just nu hitta ord att romantisera denna natt. Natten mot julafton. Finner dem inte. Känner dock att den har nåt dramatiskt över sig, hur stilla den än må vara, en natt för sagan.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar