lördag 12 maj 2018

Vårsommarn

Gräset är grönt nu. Bladen slår ut, det går snabbt. Knopparna blir skira musöron. I motljus är björkarna som vackrast. Nästan alla snö är borta, den som finns kvar ligger väl gömd under lager av svart grus på dunkla platser där skugga ständigt råder. Inte bara solen värmer, luften är varm. Varit det i en vecka nu. Isen gav nyss vika och instagramflödet fylls av årets första dopp. Bilder och filmer av droppar på solupplyst hud, blött hår och slowmotion-klipp av dyk, hur kroppar sakta sakta bryter vattenytan. Bikinis och shorts i parker slickandes på glassar.

Nätterna är kalla och ljusa. Snart är de inte mörka alls. Kvällen är ljummen när jag cyklar gammliabacken ner till jobbet. Luften sval och den lågt liggande, bländade solen varm när jag på morgonen cyklar gammliabacken upp hem. Fåglarna sjunger från kl 2. När jag står i arbetets tvättstugan och viker tvätt öppnar jag fönstret, så fågelsången ska höras in.

För ett år sen snöade det. Tjock vitgrå blöt snö la sig över allt. Då svors det förbannelse över den uteblivna våren på Facebook och Instagram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar