onsdag 20 mars 2024

Zadie Smith bl.a.

 Såg Café Bambino idag. Zadie Smith var med. Hon såg vinterblek ut. Förstår inte hur det är möjligt. Vad för solkysst hud var det jag såg? Var det min fantasi om de framgångsrika som målade en solbränd lyster? Måste ha varit så. Eller flagnade brännan akut i den torra västerbottniska luften? Kanske. 

Tänkte igår på andras kändisglöd. På de tre par skor som kom gående under en reklamskylt på pendeltågsstationen i Solna. Bootsen i mitten var oemotståndliga. Kunde inte slita blicken från dom när de trampade fram. Svassade fram. Ville se hur en person som går så ser ut och när de kom fram bakom reklamskylten så var det Krister Pettersson flankerad av två lirare utan minsta utstrålning, iaf inte i denne kungs närvaro. 

En annan gång var det ett par bara fötter i ett par nätta sandaler. En varm septembernatt på söder i sthlm. Jag ville se vems fötter det var, för de hade också något, de kunde inte vara fötter på vem som helst. Så jag höjde blicken och där tornade Regina Lund upp sig. Detta var då Regina Lund hade långa blonda dreads. Hon såg koncentrerad ut. Hon förde ett samtal med någon. De spatserade iväg i den mörka natten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar