lördag 21 maj 2011

Barbara Bates

Hon dök upp i ett avsnitt av helgonet som jag såg igår. Hennes namn ligger så bra i munnen att jag alltid fått för mig att hon var en större stjärna än vad hon var.

Barbara peakade i all about Eve. I en mini roll, men viktig och symbolisk som tusan. I den cyniska slutscenen kliver hon in, eller ligger och slumrar på en soffa. Så slutar då filmen med Barbaras roll Phoebe ensam i bild, fast i massupplaga genom speglarna, som en ärelysten naiv arme, redo att ta sin plats.

Barbaras Karriär haltade som ni kan förstå om denna lilla roll blev hennes peak. Sen bar det utför. Hon sparkade från filmer och teveserier. Hon drogs ner i det svarta av depressioner. Hon hoppades på en karriär i england, men fick en roll i ett Helgonet avsnitt. Det blev hennes sista roll.

Tillbaka i USA dog hennes man i cancer, Barbara försökte ta sitt liv, vilket hon gjort mången gång tidigare. Hon lämnade Hollywood, hon lämnade alla försök till fortsatt filmkarriär. Hon drog till sina barndomstrakter, försörjde sig som sekreterare och på andra liknande jobb, gifte om sig med en barndomsvän, men lyckades tillslut ta sitt liv. 43 år gammal. år 1969.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar