onsdag 12 augusti 2020

Denna morgon.

 Ännu en arbetsnatt. En stund då det var lugnt, gick vi ut, jag och min kollega, vi spanade mot himlen, försökte se meteorregnet som ska pågå under några dygn. Himlen var mörk och efter en stunds spejande såg vi att den var täckt av moln då vi upptäckte de små gliporna där någon enstaka stjärna syntes. Något meteorregn såg vi inte, eller kanske min kollega anade något litet som hastigt glimmade förbi. Men i slutändan var hon inte riktigt säker på vad hon sett. Ett larm kom och vi avbröt vårt spanande.

På morgonen, en morgon som kändes som höst, cyklade jag och mötte upp min syster. Hon är uppe från Sthlm och bor på hotell. Min andra systers ömmande hals i förra veckan gjorde att hon skulle sova hos vår mamma och två av mina systrars pappa. Men så kom de, min mamma och deras pappa, fram till att det kanske inte är säkert under rådande pandemi, så de fixade hotell åt henne. Min mammas sambo, min systers pappa, är lungläkare. 

Vi sågs utanför Espresso house. Klockan var 7:30. Där inne satt redan en, med dator och keps och de där fula muggarna espresso house har. Jag beställde en croissant med kalkon och ost, en pain chocolat, en smoothie av guava och passion. Min syster tog en smoothie bowl, vilket var samma som det jag tagit men med en topping av kokosflingor, torkade blåbär, linfrön och musli. Hon tog en veganmacka med avokado och en kaffe. 

Vi sjönk ner i sofforna, mittemot varann. Musiken var hög, Darin sjöng En säng av rosor och där och då var den det vackraste vi hört. Hans brustna gosstämma och de mjuka orden den bar och utanför ett grått torg under en grå morgon. Fler fylldes på vid borden. Den nyduschade doften från de solkyssta blondinerna som satte sig vid bordet bredvid. Hon i blommig blus och djup bränna som bad dem sänka musiken. En ny låt, ord vi trodde vi förstod men ändå inte riktigt. Det visade sig senare vara danska. Ev danska. Benny Jamz som sjöng Gelato.

Klockan 9 lämnade vi Espresso house. Vi sneddade över Renmarkstorget till Skolgatan. Jag spanade efter krukväxter i Bukettens fönster och min syster klev på en buss upp till min andra syster och jag satte mig på min cykel och cyklade hem. 

Vi skickade några meddelande till varann, bl.a länk till låten Gelato, som även den låtit förvånansvärt skön denna gråa morgon.

Nu ska jag sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar