torsdag 18 juli 2024

Regnet och rusket och kvällen och massorna.

 Igår var det grått. Alldeles grått. Regnade. Regnade mer och mer och mer och mer och mer. Tog bussen ner på stan på kvällen. Skyndade fram till Folkets bio, rusade under tak där det gick att rusa under tak,  snedda över torget som var täckt av ett tunt lager vatten och sen tog det stopp. På andra sidan torget var det fullt av folk, framförallt barn. Massa små färglada regnjackor och paraplyer. Överallt från alla håll. Tjockt. Jag trixade mig runt och kring och så in och upp och mötte Sven J. 

Vi såg Dogtooth. När filmen var slut gick vi ner och väntade på hans fru Hami. Utanför hade det blivit mörkt blått och vinden fick regnkapporna och ponchorna att virvlar runt. Regnet slog mot fönstren och vi slog oss ner. Det var nu fullt av barn där inne, där vi satt, de hoppade runt, det stojades, några värmde sig, andra spelade pingis eller rusade runt eller bankade mot rutorna. Utanför var det tillsynes en evig marsch av människor som kämpade mot regn och blåst och gick längs älven och vi var förundrade över alla dessa massor i ovädret. En googling visade att det var Rix Fm festival, artister hade uppträtt, skulle uppträda och människor ville se, barn ville se. 

Hami såg en annan film, en längre film. Vi satt i en timme och regnet lättade, vinden mojnade, det ljusnade, det mörkt blå blev ljust grå, himlen vit. Vi gick genom stan. I ett träd satt fåglar på varje gren, som svarta plumpar i lövverket. Vi skildes åt, jag gick hemåt. Inga gatlysen var tända, allt var dunkelt, öde. Inne på Ica köpte jag ost och kex och druvor och salta mandlar och sesamkakor som jag kånkade hem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar