lördag 25 juni 2022

Midsommar.

 Igår var det midsommarafton. Min syster  Signe och jag hade sagt att vi skulle ses på fredagen och efter ett tag klarnade det att vi med det gjort planer att ses på midsommar. Vi sågs 15:30 utanför Ålidhem centrum. Vi pantade flaskor och nån bad om att få vår pant och fick den. Vi handlade matjessill och smör och färskpotatis och gräslök och rädisor och melon och juice och hallonsorbet. Vi cyklade hem till mig.

Vi skar upp halva melonen och la i en tom glassburk och gick ner till dammen och där satt vi en stund och när vi ätit upp melonen sa jag att vi kanske borde se mer vatten, att det nog borde vara bra för våra psyken, att se ett större vatten som är connected med ännu större vatten och vi tog rulltrapporna på östra station ner till älven. Där såg vi några bada, andra satt på filtar, någon grillade. Vi hittade en ledig bänk och satt där en stund och luften var friskare än uppe hos mig eller vid ålidhem centrum. Vi andades och sa att Umeå såg vackert ut i sommardiset, för det blir som ett dis nere vid älven, allt det gröna och huset som sticker upp när en ser upp längs älven ligger i en lätt haze, kanske har det vattnet att göra.

Hemma hos mig igen åt vi sillen och potatisen. När vi ätit upp såg vi filmer. Två stycken. Benedetta och Wild at heart. 

När Signe skulle gå hem gick Jussi åter på lådan. Hon kissade mycket lite och det gjord mig orolig at hon fått en urinvägsinfektion igen.

Följde Signe en bit på vägen, bara ut ur kvarteret. Det var nästan midnatt. Vi trodde att det regnat, men det visade sig vara nylagd asfalt. Vi kände fukten i luften. Jag såg upp på trädkronorna, såg den ljusa himlen bakom. Signe började plocka sju sorters blommor och vi skildes åt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar