onsdag 8 juni 2022

Firandet.

Vi lämnade tillbaka våra kursböcker och gick till Ålidhem för att fira att vi klarat vår första termin. Det var mulet men luften stod still och det kändes nästan hett. Vi hängde våra jackor över våra armar och letade ingången till ett burgarställe vi hört talas om. Det fanns ingen skylt men vi såg en dörr på glänt och där bakom fanns en trapp ner under Ålidhems centrum. Jonna sa att hon nog gått där berusad. När vi kom ner var det mörkt, Där fanns en soffa, en disk och ett draperi som hängde för en öppning. Vi kollade in bakom draperiet och såg att där fanns inget. En från foodora kom ner för trappen och försvann genom en dörr bakom oss. Då såg vi en knapp och en skylt där det stod att vi skulle trycka på knappen. Jag tryckte på knappen, det lyste rött, inget hördes. Det tog en stund, så dök en man med skägg upp bakom disken och berättade att vi behövde en app för att beställa mat. Vi gick upp igen, satte oss utanför, skaffade appen och beställde varsitt mål. 

Solen hade dykt upp och det var lugnt och stilla. Människor passerade. Ljud av någons klackar. Det tysta surrandet från de illgröna elsparkcyklarna som passerade. En lila tesla kom farande nästan ljudlöst. En man klädd i lila Hood klev ur den lila bilen. Appen plingade och vår mat var klar. Vi gick ner igen och tryckte åter på knappen, väntade en liten stund mannen med skägg dök upp igen med vår mat i en brun pappåse.

Vi satte oss på en gräsplätt utanför. Vi åt. Vi pratade. Några barn kom förbi och berättade om en basar deras skola ordnade. En gymnasiekompis passerade och jag vinkade och hon pratade med oss en stund. Vi trodde att vi inte setts på nästan tio år.

Det var lugnt, milt, dämpade mjuka ljud, solen och grönskan. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar