söndag 15 november 2020

Med symtom.

 Förra helgen, natten mot söndag, larmade det från ett rum. Personen som larmade kände sig inte kry. Jag gick ut, drog på mig visir, långärmat förkläde och handskar, utöver det munskydd jag redan bar. Gick in igen och tog temp och konstaterade feber. 

Nästa natt var där ännu en misstänkt med symtom, vilket hade upptäckts på dagen. Natten efter var båda konstaterat sjuka i Covid. Jag jobbade extra en natt. Ledig i två nätter. Tog prov i smittspårningsyfte på torsdagen. På fredag kom svar som var negativt och jag gick åter ut extra när nu 8 av 12 boende hade konstaterad smitta. 

Vi bär nu skyddskläder hos alla. Vårt skydd är munskydd, visir, långärmat förkläde och handskar. Vi som jobbar med de smittade går inte in till de som inte har smitta, om absolut inte nödvändigt, som tex att den som var satt på att gå in till de utan smitta saknar delegering och därför ej får ge medicin. 

Igår, lördag, vaknade jag på eftermiddagen med symtom, hosta och huvudvärk och en febrig känsla i kroppen som sent på kvällen blivit feber.  Så min extra natt var jag alltså smittsam, då en med största sannolikhet smittar innan symtom. Jag blev antagligen smittad nån gång förra helgen eller under början av veckan på arbetet. Har pga situationen på jobbet och i samhället har jag i veckan ställt in grejer, nä vem lurar jag, som att jag har grejer inplanerade, knappt haft det sen pandemin drog igång i mars, men en grej fanns inplanerad och den ställde jag in, mitt uppskjutna firande av min födelsedag, film och middag med min syster Signe.

Har dock handlat mat, samt hämtat ut en tavla som blivit inramad under veckan som gått. Men sen igår har jag hållit mig hemma i min lägenhet och funderar över om kompostpåsen måste läggas i frysen då den kommer börja stinka och jag som inte får lämna lägenheten under rådande tillstånd.

Nu ska jag göra te och se säsong 4 av the Crown. Imorgon, måndag, ska jag ta ett nytt test. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar