fredag 16 mars 2012

I boken jag läser, Furious Love, den om liz och dick. Om the Burtons, får jag veta mer om den här scenen. Deras kärlekshistoria var en stor skandal. Liz hade krossat kompisen Debbie Reynolds äktenskap genom att gifta sig med hennes man Eddie Fisher. Nu, bara två år senare var hon mitt uppe i att förstöra ett annat äktenskap. Richard Burtons. De hade blivit förälskade, de hade fotats ihop, han som bedragit sin fru så många gånger men alltid kommit tillbaka verkade vara på väg att kasta in handduken och gå vidare in i Liz famn.

Så när scenen med Liz som Cleopatra som gör entré i rom skulle filmas hade produktionen bombhot över sig, eller snarare Liz hade bombhot över sig. Arga brev drällde in i massor. Påven fördömde. Liz var rädd, rädd för hopen av statister, hon visste inte vad som skulle kunna komma ur dem. Och nere bland dem fanns statistklädda livvakter för att ha koll på massan.

Liz åker in, dragen av inoljade slavar högt upp på en svart sphinx. Klädd i en tung tung guldskrud och peruk. Och massan vrålar i exstas LIZ LIZ LIZ LIZ LIZ. Den visade kärlek där Liz väntat hat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar