tisdag 16 januari 2024

Hemvägen.

 Vi bestämde att unna oss Ica kvantum på söndagsmorgonen då vi tyckte arbetsnatten var tung. Inte tung, men fullt upp, ingen paus, larm i ett. Vi behövde ett mål, något att fantisera om. Jag ville mest in i ljuset en matbutik har. 

Jag köpte några spanska mandlar, saltgurka, en paté, balsam och duschkräm. Jonna köpte Nutella och bröd. 

Vi gick hem senare än vanligt. Vi såg att våra skuggor blivit intensivt blå. Så blå att de nästan stack i våra ögon. Som neon. De orangea gatlysenas sken blev mer och mer rosa. Vi förundrades och tyckte att världen var vacker. 

När vi skilts åt på Ålidhem släcktes gatlyktorna, morgonen hade blivit nog ljus. Min skugga fanns inte längre, den blå som nyss vibrerat blev mjuk lilagrå. 

På måndagsmorgonen såg vi nyfiket på våra skuggor igen, på våra siluetter som trädde fram och blev längre och försvann och kom tillbaka i den takt vi passerade under de orangea lamporna. Nu gnistrade världen, det hade blivit kallare. Våra skuggor hade blivit lila med glitter. Cykellysen såg ut som tomtebloss på långt håll, men ljuskällan blev tydligare och jämt rund ju närmare cyklarna kom.

Vi handlade åter, men nu på Ica Ålidhem och Lidl. Åter blev det de salta spanska mandlarna. Vi letade Croissanter, vi fann dom på Lidl, hemma var de torra och jag slängde tre av de fyra jag köpt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar