måndag 11 juni 2012

Gick en promenad med Fanny. Kvällssolen sken och värmde lite. Vi började prata film. Vi började prata 90-tals film. En viss sorts 90-tals film. De filmer jag inte såg för att jag ville, utan för att vänner ville. Tex gick jag två gånger på bio och såg Gilbert Grape, det hade jag inte ens gjort en gång om det nu inte var för att jag ville ha vänner och för att jag ville gå på bio. Tyckte det var väldigt spännande att gå på bio.

Nu pratade Fanny och jag om att börja en bokcirkel fast där vi ser en film inför varje träff. En 90-tals film. Gärna med Ethan Hawke. Gärna en film Eva fick mig att se. För det här är Eva-land för mig. Det var hon som var vägen in i de här filmerna, det var för henne de var viktiga och därför blev viktiga för mig. Det här var under våra tonår.

Bilder ur Reality Bites och Bara en natt.


4 kommentarer:

  1. Tänk att du har tänkt på mig idag! Det behövde jag höra.

    Såg vi Gilbert Grabe tillsammans? I så fall med Karin va? Känns som jag förknippar den med henne också!

    Härom dagen såg jag och en kompis Bodyguard, just i nittitalsnostalgisk (och Whitney Houston) anda. Den var ... Ja jag vet inte om jag ens tyckte den var bra första gången. Minns bara att jag var 15 och fick visa leg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det var du och jag och Karin. Det var ni som älskade den och ni som blev arga om någon skrattade i salongen på fel ställen. Och jag höll lite osäkert med.

      Jag och Fanny vill på något sätt få med dig i filmcirkeln, vi funderade på dig via skype! Fanny vill att första filmen ska vara Döda poeters sällskap, jag vill ha Reality Bites.

      Bodyguard ska jag också se snart. För älskade Whitneys skull.

      Radera
  2. Älskar förevigt Reality bites!

    SvaraRadera