torsdag 4 augusti 2022

Medelålders i Mexico.

 I helgen såg jag två filmer om medelålderskrisande män i Mexico. Först Sundown där Tim Roth bara ballar ur i apatin och låtsas glömma sitt pass när hans syster med sina två barn plötsligt drar hem till Europa. I den andra , Blåst på konfekten, hoppar Dudley Moore på het sand på en strand i sin åtrå över Bo Derek. I Sundown slutar allt i död och fortsatt apati och i Blåst på konfekten slutar det med att att Dudley inser att fantasier är bäst som fantasier och att frånskilda morsan Julie Andrews är någon att kämpa för.

Har även sett Offret av Tarkovsij. Den var teatral och pratig och vacker och jag hörde inte ett ord av vad de malde på om men blev sentimental över en tid då filmer som dess blev till. 

Annars äter mina katter på krukväxterna så de blir fula. Varje dag tycks bjuda på mulet och ca 18-20 grader. Just nu skiner solen och det känns fel, det är som att mitt sinne gjort sig redo för frostiga mornar, fallna löv och krispig doftrik luft. 

Har sminkat mig pga kombination tvättid och ful. Hatar att vara ful. Men måste lämnat lägenheten för tvättstugan. Älskar  tvättid och tvättstugor, så det väger upp. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar