måndag 12 juni 2017

Anna, Sven och jag åkte till Barcelona. Vi var där från den 29/5 till tidigt på morgonen den 4/6. En av kvällarna, vi hade kommit ut sent och letade ett matställe. Jag hade en brun liten klänning, helt strechig, med glänsande kopparstråk i. Den är skön, lite slapp, väldigt elegant. Tycker jag. Men en vän, han som var med mig när jag köpte den, beklagade att den saknade midja och var formlös. 

Nåja, i den klänning, lite mer sminkad än till vardags, rätt slirig av bourbon, glad av sällskapet, strosande på Barcelonas små gator i den mörka varma natten bad jag att få ta några bloss av Svens cigg. Den han rökte. Bara något bloss. Han rökte riktigt smala ena, Vogue tror jag de hette. Jag tog några bloss, lämnade läppstift märken, gav tillbaka. Sen tog jag några bloss på nästa också och så gjorde jag under resten av veckan.

Nu är jag en riktigt fånig rökare, drar inga halsbloss och vet inte riktigt hur jag ska hålla i den. Ibland hostar jag till, blir lite täppt i näsan. Men jag kämpade på, lät stinkpinnen ligga mellan mina fingrar, försökte låtsas som om jag gör det jämt, världsvan och fri, dekadent och obrydd och var mycket lycklig och glad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar